Restaurang och storhushåll

HS certifiering Ekologisk certifiering restaurangVill du erbjuda dina gäster en certifierad verksamhet? Eller kanske delar av den? Om man inte har möjlighet att certifiera hela sin verksamhet så går det även bra att certifiera delar av verksamheten. Vad skulle passa bäst i din verksamhet - frukost, lunch, à la carte eller café?

Kanske är det kedjecertifiering

vilket kan passa för till exempel en kommun med flera kök förskolor äldreboenden osv.. 

Certifieringen kan göras i tre nivåer varav:

-Nivå 1, kan antingen vara 25% godkända råvaror eller att registrera minst 15 KRAV-godkända livsmedel, vilket innebär att man byter ut ett antal livsmedel till KRAV-certifierade.-Nivå2, 50%  KRAV-godkända råvaror-Nivå3, 90% KRAV-godkända råvarorDet kan ge restaurangen ett högre värde att kunna uppvisa att den är ekologiskt certifierad enligt KRAV:s regelverk. Många kommuner och landsting som antagit målet på 25% ekologiska produkter i sin verksamhet väljer certifierade restauranger vid konferenser.

Idag finns ett så pass stort utbud av ekologiska och KRAV-godkända råvaror att det inte är särskilt svårt att kunna certifiera verksamheten.

Vi kan hjälpa dig med att certifiera restaurangen eller storhushållet.
Tillbaka till STARTsidan