Ute i verkligheten - med HS Certifiering

  

Bregmos Reklamgodis AB


Varför valde ni ekologisk certifiering?
Konsumenter är idag mer medvetna om vad de stoppar i sig och ställer allt högre krav på sina leverantörer. Statistik visar att försäljningen av ekologiska livsmedel ökar konstant och vår bransch är inget undantag. Vår ambition är att ligga långt fram i utvecklingen och ser en ekonomisk samt miljömässig vinning i att vara certifierade. Samtidigt som vi kan vi ta vårt ansvar i att främja en hållbar utveckling kan vi också visa vad vi står för och stärka vårt varumärke. Goda budskap är det vi lever för.

Om Bregmos
Bregmos tillverkar kvalitetsgodis i smarta förpackningar med effektiva budskap utifrån våra kunders behov och önskemål. Varje år levererar vi miljontals enheter förpackat godis till våra kunder. Läs mer om oss på www.bregmos.se.

/Joanna Högberg, Bregmos Reklamgodis AB

image


  

KALF & HANSEN


Vad fick er att vilja starta er restaurangsverksamhet?
Min son och jag ville visa att det går att göra bra snabbmat.

Varför valde ni att KRAV-certifiera restaurangerna?
Det känns viktigt att vara tydliga med att det vi säger stämmer överens med vad vi gör i verkligheten.

Varför valde ni HS Certifiering som kontrollorgan?
För att HS Certifiering bemötte oss på bästa sätt när vi sökte upp dem. Tillsammans med HS Certifierings kultur var det ett enkelt val.

KALF & HANSEN samarbetar med SJ och deras mat finns idag på SJ:s snabbtåg.

/Rune Kalf-Hansen, KALF & HANSEN - Ett hundra procent nordisk ekologisk snabbmat

image
Rune Kalf-Hansen.


   

Min första dag


Jag kommer aldrig att glömma bort min första dag som kökschef på Lillåns skolrestaurang. Jag började med att titta runt i det enorma köket med kylar, förråd och andra förvaringsutrymmen som var i toppklass. Vilka råvaror! Det var som att komma till himmelriket med råvaror som var både KRAV-märkta och hade EKO-certifikation. Istället för margarin så fanns det äkta smör som även det var ekologiskt. Det var svenska råvaror och ett stort utbud på färska grönsaker. Jag kan erkänna att jag till en början hade fördomar om ett litet kök med en stor del halvfabrikat och billiga råvaror, men som jag hade fel! De råvaror som finns håller måttet och flera utav råvarorna har KRAV-märkningen, något som skolrestaurangen arbetar mycket med, men även ekologiska råvaror. Jag kom från den privata restaurangvärlden, där jag jobbat på allt från à la carte restauranger till stora konferensanläggningar. Jag kan stolt säga att den skolmat som serveras inom Örebro kommun är topnotch!

/Glenn Brewitz, kökschef på Lillåns skolrestaurang i Örebro

image


    

Blekinge Kafferosteri


Varför ville jag EKO-certifiera företaget?
Vi värnar om miljön, har alltid rostat ekologiskt kaffe och ville få ett intyg på detta för att våra kunder ska känna sig trygga när de handlar vårt kaffe. Vår strävan kommer alltid att vara god smak, miljötänk och schyssta villkor.

/Henrik Arvidsson, svensk mästare i kafferostning 2017, Blekinge Kafferosteri

image


  

Green Creation AB


Varför ville jag skaffa IP-certifiering?
Jag ville känna mig trygg med att vårt företag levererar kvalitativa produkter ut till slutkonsument och ville ha ett system för att säkerställa det. IP Livsmedel kändes då som det mest etablerade alternativet att välja. Dessutom ställer de stora kedjorna krav på att deras leverantörer ska vara kvalitetscertifierade.

Varför ville jag EKO-certifiera företaget?
Tanken med Go coconuts glass har från början varit att leverera sådan glass som jag själv ville äta ut till fler. Och då var det en självklarhet att glassen skulle vara ekologisk och mjölkfri. Att ha eko-loggan på vår förpackning gör att våra kunder kan känna sig trygga med att de får en ekologisk produkt som är granskad av en tredje-part.

/Sofia Lindskog, Green Creation AB

image


  

Gute Glass


Vi på Gute Glass ser vår certifiering enligt IP LIVS som en kvalitetsstämpel, den underlättar för oss som en småskalig producent i samarbetet med kunder, framföra allt dem stora aktörerna inom dagligvaruhandeln. Men det fungerar lika mycket som en väckarklocka i det dagliga arbetat att trots tidsbrist som egenföretagare aldrig tumma på varken kvalitén eller livsmedelssäkerheten.

 /Jimmy Hardingz, VD Gute Glass

image
Jimmy Hardingz och Klara Schultz, Gute Glass.
 
  

Bengt och Marina Buskas lösdrift


Bengt och Marina som bor i Lummelunda på Gotland, har valt att bygga en ny lösdriftshall som lösning på KRAV:s regler om rastning/lösdrift för sina mjölkkor, i anslutning till den gamla ladugården.
Bengt och Marina har en besättning på 50 mjölkkor, vilka mjölkas uppbundna i den gamla ladugården för att sedan släppas ut i lösdriftshallen.
Vid Gotlands Ekologiska Odlares årsmöte 2015-02-19, blev Bengt och Marina tilldelade priset som årets ekoproducenter.
                                                                        Tillbaka till STARTsidan
Överstab bilden är tagen vid ettiden på natten. (liggavdelning är 19 meter bred)image
image

Paradiset för kor, eller..?






-Bjers KRAV-odlingar och restaurang på Gotland läs här


  imageimage [     Tillbaka till STARTsidan