Vi samskapar framtiden med Åre Sustainability 2017

image

Åre Sustainability Summit drog av stapeln för fjärde gången den 22-23 sept i Åre, Jämtland. Årets tema var hur vi äter, klär oss och hur vi bor.
Evenemanget samlade fem hundra aktörer från livsmedels-, design- och inredningsnäringen, myndigheter, producenter, energi och tjänsteföretag. Bland företagen som deltog fanns Ikea, Max Hamburgare, Lindex med flera. HS Certifiering bidrog till samtalen om livsmedelsnäringens utveckling mot hållbar innovation, ny distribution och certifieringens roll i lokala och globala försörjningskedjor.

http://aresustainabilitysummit.se/program-2017/

Ökad innovation, diversifiering och nya digitala distributionsnät: Är livsmedelskedjan på väg att bli mer hållbar? (paneldiskussion)


År 2030 ska ingen längre behöva vara hungrig. Dessutom ska jordens ökande befolkning producera och konsumera mat på ett hållbart sätt, enligt FN:s nya utvecklingsmål. I takt med att efterfrågan och förutsättningarna för livsmedelsnäringen förändras snabbt, utvecklas nya producenter och distributionsnät i ett rasande tempo. Nyligen annonserade Amazon, USAs ledande e-handelsföretag sitt uppköp av amerikanska Whole Foods, ledande på ekologisk mat. Vilka möjligheter öppnas genom fler och småskaliga producenter, diversifierade lantbruk och nya digitala distributionsnät i den nya ekonomin? Representanter för livsmedelsnäringens producenter, finansiärer, certifierare, affärsutvecklare och experter möts i ett samtal om framtidens livsmedelsförsörjning, hållbar konsumtion och ekonomi. Modereras utav Mattias Goldmann


Anna Broekman VD, HS Certifiering AB
Jacob Færgemand VD, Bureau Veritas
Ulrika Franke Projektledare, hållbarhetsfrågor inom jordbruk och livsmedel, Jordbruksverket
Mattias Goldmann Vd, Fores
Pär Holmgren Naturskadespecialist, Länsförsäkringar AB
Kaj Török Informations- och hållbarhetschef, Max Hamburgerrestauranger


Medverkande 2017
http://aresustainabilitysummit.se/program-2017/medverkande-2017/